A Napi energiák értelmezése/ Gyorstalpaló

Egyre több megkeresést kapok a Napi energiák értelmezése miatt. Éppen ezért összeszedtem egy két fontos információt ebbe a cikkbe, melyet az oldalon böngészve, bővebben kifejtve is megtalálhattok.
Napi energiák elkészítésénél nem csupán az aktuális nap jegyét vesszük figyelembe, hanem az adott Év, Hónap, és Hullámvarázs  energiáit és ezek tónusát is.

De kezdjük az elejénél:

Az Ősi Maják a természet és az energia ciklusok változását követve állították fel a Maja naptárat. Ennek alapja a Tzolkin mely 260 napból áll. Hasonlóképpen, mint az asztrológiában, itt is a különböző jegyek, különböző minőségeket képviselnek.

A Maják 20 Szoláris jegyet különböztetnek meg, melyek sorrendje a következő: Sárkány, Szél, Éjszak, Mag, Kígyó, Világáthidaló, kéz, Csillag, Hold, Kutya, Majom, Ember, Égenjáró, Varázsló, Sas, Harcos, Föld, Tükör, Vihar és a Nap.

Mindegyik jegy viseli a föld energia ciklusainak megfelelő minőségű színt, melyek nem változnak: Vörös (elindít, aktív); Fehér (információk gyűjtés); Kék (elmélyülés, feldolgozás); Sárga (Aktivitás, manifesztáció). Például: A Sárkány, mindig Vörös marad, a Szél, mindig Fehér, ahogyan az Éjszaka Kék és a Mag pedig Sárga.

1 Maja év:
364 napból áll: 13*28 nap (1 hónap). Mindig július 26-án veszi kezdetét és a következő év július 24-ig tart. (július. 25-e „Időn-kívüli nap” erről itt olvashattok)

1 Maja Hónap a Hold ciklusát követve, 28 napból áll. Minden hónap pontosan négy hétből áll, s minden év pontosan 52 hétből. Minden hónap és minden év kezdetei mindig pontosan ugyanarra az adott napra esnek egy héten.

1 Hullámvarázs: 13 napból áll, mely alatt tökéletesen ki lehet dolgozni és véghezvinni a Mágneses tónusban kitűzött célunkat!
szc3a1mok

1 Napi jegy: A 20 különböző jegyek és a Tónusok váltakozásának köszönhetően mindig más, egy teljes Tzolkin-ban mindösszesen csak egyszer fordulnak elő.
Ehhez is (csakúgy, mint a hónap és év jegyek meghatározásakor) tartozik egy kapcsolati háló, mely áll a nap jegyéből (középen), annak Rejtett erejéből (alul), Társ energiájából (jobb oldalon), Kihívás erejéből (bal oldalon) és Vezető erőből (felül). A mai például így néz ki:Vörös Égenjáró.png

A Napi energiák írásához figyelembe kell vegyük:

  1. az adott Év jegyének kapcsolati hálójának minőségét, és tónusát (Jelenleg: Fehér Planetáris Varázsló),
  2. a Hónap jegyének kapcsolati hálójának minőségét, és tónusát (Jelenleg: Fehér Szoláris Szél),
  3. az aktuális hullámvarázs kapcsolati hálójának minőségét (Jelenleg: Kék Kéz),
  4. valamint az adott nap Tónusát, (és igen,) a kapcsolati hálóját (Jelenleg Vörös Égenjáró) lásd fent.

Szóval a válaszom a különböző fórumokon való megkeresésre: Semmi gond ha az első pár napon nem érted azt, hogy miről van szó a leírásban. Nem kell megértened, ahhoz, hogy érezd és működjön! A Napi energia elolvasása után, olvasd fel hangosan a Mantrát és/vagy a megerősítéseket és csak hunyd be szemed. Engedd, hogy feltöltsön, átjárjon az adott nap energiája. Érdemes reggel ébredés után és este nap végén is elolvasni. Ilyenkor jönnek a felismerések, melyeket ha beépítesz, később esetleg már nem érnek váratlanul a hatásai.

Érdemes megnézni még, hogy milyen születési energiákkal rendelkezel, hogy fokozottabban odafigyelhess a Születési energiáid(kapcsolati hálód) napjaira. Ehhez lefordítottunk egy programot, mely letöltés után kiszámolja energiáidat. Ezt a képernyő jobb oldalán lentebb, a Maja számítógépes programoknál találod meg.
Természetesen igény esetén Személyes elemzést is készítek, erről bővebben itt: Személyre szóló elemzés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.