5. Vörös Kígyó * CHICCAN

Helga Brunner * www.shamaya.atVörös Kígyó Üzenete és Feladatai:
* Fedezd fel és ismerd meg tested üzeneteit. Hangolódj rá tudatosságára, mert világos üzenetek közvetít neked. A tested tükrözi elmédet, érzelmeidet és szellemedet. A test emlékszik mindenre, amit átélt, és magában hordja a múlt tudatosságát, beleértve a traumákat és a sebeket is. Nyisd meg magad, hogy tudatában legyél üzeneteinek és metaforáinak, hogy ne kelljen azokat tárolnia. Fedezd fel, mit szeretne megláttatni veled.
* A Kígyó jelképezi agyunk azon részét, mely a rutin, a rend, az előre-jelezhetőség mentén halad. Vizsgáld meg életed, vajon nem éled-e úgy, mintha egy „automata pilóta vezérelné”? Vannak-e választásaid, melyeket Esszenciális Önvalód generál. Használd a Kígyó erejét, hogy spontaneitást, újdonságot teremts, mely megszabadít a rutin és megszokás szürkeségéből.
* Érdemes megvizsgálni kulturális hiedelmeidet, és a másokhoz kapcsolódó elvárásaidat. Vajon mi rejtőzik a mások által elvárt viselkedés mögött, esetleg az, hogy az ő megfelelésük megadja számodra a biztonság és értékesség érzetét. Alakítsd át ezeket a mintákat. Fedezd fel saját, eredeti motívumaidat. Érezd meg a számodra elérhető új választásokat. Gyakorold az intuitív, spontán döntéshozatalt. Kösd össze az ösztönt az esszenciával.
* Esetleg előfordulhat, hogy ráébredsz, túlságosan kötődhetsz a fizikai testhez, vagy behálózhatnak az érzéki vágyak. Lehet, hogy annyira azonosulsz testeddel, és azzal, ahogy kinéz, hogy már azt hiszed, a tested te magad vagy. Kapcsolódj össze Esszenciális Önvalóddal, és tapasztald meg, hogy több vagy egyszerű fizikai testnél.
* A Kígyó árnyékában bújnak meg a szexualitással, a szexuális diszfunkció, zaklatás, nemi erőszak, nemi betegségektől való félelem. A szexualitás árnyékos oldalában vágy rejlik a mélyebb intimitás, egyesülés és szeretet iránt. Az intimitás vágy lényünk legbelső részeinek megosztására, az esszenciák közötti kölcsönös kapcsolatra. Megoszthatunk egymással érzéseket, sebezhetőséget, melegséget és törődést, reményeket és félelmeket. Fedezd fel, mit jelent intim légkörben együtt lenni, emlékezve arra, hogy a meghittség nyitott ajtó a magasabb tudatállapotok felé.
* A Kígyó és az általa hordozott kihívások természetesen újra előtérbe helyezik a szeretet kérdéskörét. Az átalakulás önmagunk és mások feltétel nélküli megszeretésében rejlik. Ez a mögöttes váz, melynek mentén azzá válhatsz, aki valójában vagy, a Fény Tudatává.

Mudra: 
A tenyerek a hasnál összeérnek, majd a karok kígyószerű mozgással egymásba fonódnak a csakrákon keresztül a fej tetejéig, itt a tenyerek újból összetapadnak.
(A mudrát (kézmozdulatot) meg tudod nézni a www.youtube.com oldalon.

Meditáció: 
Én vagyok a szent tűz kovaköve és gyújtósa.

Megerősítés: 
Örömmel kapcsolódok rá a testemben rejtező bölcsességre és tapasztalom meg életerejét.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.