KIN 105* Vörös Mágneses Kígyó* 05.18

serpentmamaRohan az idő, máris elérkeztünk a Tzolkinunk feléhez, amikor is kicsúcsosodnak az energiák. Ennek előszelét napok óta érezhetjük, fáradtság, bágyadtság, fejfájás formájában. A most induló Vörös Kígyó Hullámvarázs most mindezt kissé feltüzeli, feltölti lelkesedéssel, szenvedéllyel, tenni akarással.

Akkor egy kis összefoglaló mi vár ránk ebben az 52 napban és mitől is 52 nap mindez: A Maja szinkronárium alapja a 260 napos Tzolkin, melyben minden hullámvarázs meghatározott sorrendben, és Föld-ciklusokban (vörös-fehér-kék-sárga) követik egymást. Ezek a négyes Földciklusok 4 hullámvarázst takarnak, melyeket úgynevezett Sorspalotáknak is szoktunk nevezni. A Tzolkin közepén található a legerőteljesebb, legintenzívebb energiákkal rendelkező 3. Palotánk, mely a Lángolás Kék Nyugati Palotája és a Vörös Kígyó Hullámvarázzsal veszi kezdetét. Ebben az időszakban tehetünk legtöbbet fejlődésünk, céljaink elérése érdekében, ugyanis 10-20-10-es ismétlésekben követik majd egymást, a GAP-MAG-GAP napok. Mindemellett egy új Földciklus is kezdetét veszi:

  • VÖRÖS Kígyó: Teli életerővel, lelkesedéssel elindítunk el egy folyamatot mely a testünk visszajelzésein alapul. Feladatunk a megtisztulás, blokkok kioldása.
  • FEHÉR Tükör visszajelzéseiből információt gyűjtünk, tanulunk, felismerve és kezelve a gátló tényezőket és illúziókat életünkben.
  • KÉK Majomtrükkjei által új nézőpontra teszünk szert, így finomítjuk célkitűzéseinket, majd
  • SÁRGA Mag hullámvarázzsal zárunk, melyben a felszínre került potenciáljainkkal, lehetőségeinkkel fogunk dolgozni.

Az előző (Sárga Ember) Hullámvarázsban megtanultuk értékelni mindazt, ami volt, hogy a hiány helyett a bőségre koncentrálva bevonzzuk és megmutatkozhassanak előttünk lehetőségeink. A ma induló Mágneses Kígyó Hullámvarázzsal egy igen fontos és erős teremtő időszak veszi kezdetét. A következő 4 hullámvarázs támogat bennünket abban, hogy életfeladatainkban kiteljesedhessünk, hogy szintet léphessünk. Természetesen ezek az erők akkor is aktívan munkálkodnak, ha nem foglalkozunk velük, ha ignoráljuk őket. Azonban ekkor kitesszük magunkat annak, hogy erejük kontrollálatlanul cibáljon bennünket és idegszálainkat.

Az első Hullámvarázsunk tehát a Vörös Kígyó, mely újra beindítja elapadt életenergiánkat, oldja a blokkjainkat és figyelmeztet, a rutin és megszokás veszélyeire. Ma a testünk jelzéseit követve határozzuk meg célkitűzéseinket. A következő 50 napos teremtő időszaknak köszönhetően ezek lehetnek akár hosszútávúak is, mert ha beleadunk apait-anyait, minden szükséges erőforrást megkapunk terveink eléréséhez. A Kígyó most a test-tudatosságunkat ébreszti fel, arra kérve, hogy figyeljünk jelzéseire, így gyógyítva magunk fizikai, szellemi és érzelmi szinten is. Ez a minőség emlékeztet, hogy az Életet nem leélni, hanem Megélni kell! Csempésszünk egy kis szenvedélyt és spontaneitást ezekbe a napokba, hogy végre kiszabaduljunk a rutin és megszokás előre jelezhetőségétől.
Bár ez a 13 nap a test-tudatosságról szól, mégis óva int attól, hogy azonosítsuk magunkat vele. A Kígyó árnyékában túlságosan kötődhetünk a fizikai testhez, vagy behálózhatnak minket érzéki vágyaink, hogy elszakadunk esszenciális önvalónktól. Nagyon fontos, hogy ne ítélkezzünk sem önmagunk sem mások felett, ha ezen kapjuk magunkat. Testünk csupán egy eszköz, mely segít, hogy beteljesíthessük célkitűzéseinket. Mondjunk köszönetet neki, hogy végigkísér bennünket életünk folyamán és támogat bennünket. Gondozzuk, óvjuk, ápoljuk, de ne azonosítsuk magunkat vele. A Kígyó energiáit elősegíthetjük azzal, ha csakra tisztító gyakorlatokat végzünk, ha különös odafigyeléssel ápoljuk, vagy akár csak jobban odafigyelünk a táplálékunk milyenségére.

Mantra: 
Egyesítek, hogy túléljek
Vonzva az ösztönt
Lepecsételem az életerő tárházát
A cél mágneses tónusával
Engem önmagam megkettőzött ereje vezet utamon

  1. Tónus:
    Kezdj új teremtést az Isteni Akarattal összhangban.

Mudra: 
A tenyerek a hasnál összeérnek, majd a karok kígyószerű mozgással egymásba fonódnak a csakrákon keresztül a fej tetejéig, itt a tenyerek újból összetapadnak.

Meditáció: 
Én vagyok a szent tűz kovaköve és gyújtósa.

Megerősítés: 
Örömmel kapcsolódok rá a testemben rejtező bölcsességre és tapasztalom meg életerejét.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.