KIN 083* Kék Felhangos Éjszaka* 03.07* A Szándék Szoláris Jaguár hava

Tzolkin Challenge: 8. Hullámvarázs 2021. 03.03-03.15

jaguar-dancer-ann-beechingA mai nappal elindul a kilencedik Maja hónapunk, a Szándék Szoláris Jaguár hava. Ahogy a hullámvarázsban, úgy a hónapokban is a 9-es a szándék felerősítője, maga a megvalósítási erő. Segíti az átállás a régiről az újra. Ez a fajta elengedés, nem a 7-esben található fájdalmas búcsúzó/lemondó elengedés, hanem sokkal inkább egy minőségbeli váltás. Ekkor, hátra hagyom mindazt aki voltam, hogy kiteljesedhessek abban, akivé fejlődtem. Fő kérdése: „Hogyan valósíthatom meg a célom?”

A következő 28 nap tehát az elengedések, átlépéseknek köszönhetően újra sodrásba hozza az elakadt helyzeteket, beindul az áramlás és minden szépen a helyére kerül. Ez az időszak mélyebb önismeretre és belső összeszedettség kiépítésére sarkall bennünket, melyhez kiválóan illik a Kék Felhangos Éjszaka minősége, mely (lévén hónap első napja) áthatja az egész hónapot (03.07-04.03).
A Kék Éjszaka minősége mindig kissé nyugtalanságot, nyughatatlanságot ébreszt, hisz nem csupán álmainkkal, vízióinkkal, de belső bizonytalanságunkkal, félelmeinkkel is dolgozik. Ahogy a Sárga Ember, az Éjszaka is a lehetőségek tárházát nyújtja, ám ezek az emberi érzelmek mélységeiben rejlenek, felfedezésre várva. Ebben az időszakban tudatosan időt és teret kell szánnunk a hallgatásra, a csend megtapasztalására, hogy felfedezhessük félelmeink, aggályaink mögött rejlő lehetőségeinket, képességeinket. Ahogy a fókuszunk lekerül a félelemről, szorongásról, kitárul az ajtó és megláthatjuk a kiváltó okokat, mellyel viszont már tudunk dolgozni! Tudatosítsuk, hogy az aggódás pusztán időpazarlás, hisz megköti azt a hasznos időt, amíg cselekedhetnénk! TUDATOSAN engedjük bele magunkat ezekbe a szituációkba, érzelmekbe. Így nem tehetetlenül sodródunk az érzelmeinkkel, hanem eltökélten, haladunk önnön felismeréseink felé. Használjuk a mai nap vezető erejét, a Kék Majmot, hogy felfedezhessük a valódi okokat és mindazt, ami mögötte rejlik. A Majom ereje a humor és a könnyed nézőpontváltás. Gyermeki ártatlansággal figyeljük meg az adott eseményeket, és lássuk meg a humoros oldalát. Ha kell, félelmeinket, aggályainkat túlozzuk el addig, míg mulatságossá nem válik. Lássuk meg, hogy nincs mitől félnünk, hiszen biztonságban vagyunk, figyeljük meg, milyen illúziók okozhatják ezeket a rémképeket és bízzuk a Vihar tisztító erejére. Ne feledjük, hogy az árnyrészeink is hozzánk tartoznak, belőlünk vannak, ezért nem kell tőlük félnünk. Forduljunk feléjük elfogadással, szeretettel, mert csakis ezáltal tudjuk fénybe emelni őket. Ahogy elménket felszabadítottuk a félelem és aggódás bénulásából, előtűnnek azok az ajándékok, melyeket ezzel tudattalanul távol tartottunk. Lehet ez egy lehetőség, felismerés, vagy akár egy új képesség, melyek megkönnyítik a leválást.

A hónap energiáit elősegíthetjük, azzal, ha tudatosan kezeljük álmainkat. Fedezzük fel álmaink szimbológiáját, vezessünk álom-naplót. Ha nehezen tudunk emlékezni álmainkra, akkor segíthet, ha az ébresztőt egy órával korábbra hozzuk. Az óracsörgés után, tudatosan térjünk vissza az álomba, és koncentráljunk álom-folyamatunkra. Amikor felébredünk, mondjuk magnóra, vagy írjuk le álmunkat. Kérjünk vezettetést, hogy megértsük az álmunkat. Gyakran a legutolsó kép a kulcs, ami utat mutat. Ne feledjük, hogy a mai nap vezetője és így a negatív helyzetekből kivezetőnk a Kék Majom! Ne feledjünk el Élni, mókázni, nevetni. Ébresszük fel és hívjuk táncba belső gyermekünket!

TZOLKIN CHALLENGE / A Kék Vihar Hullámvarázs feladata

  • Végy egy tiszta füzetet és kezdj neki a célok megfogalmazásának!
  • Vizsgáljuk meg hitendszerünket, a mintákat melyek szerint élünk. Ébredjünk rá, ha valamelyik immáron nem szolgálja fejlődésünket, ha általa csak újra meg újra ugyanoda lyukadunk ki.
  • Ajánljuk fel ezeket a régi mintákat önként és merjünk kilépni ebből a körből.
  • A Vihar felfokozhatja belső bizonytalanságunkat, ellenállásunkat ezzel olykor indokolatlan szorongást okozva. Ilyenkor térjünk vissza belső erőközpontunkba, vegyünk néhány mély lélegzetet és vizsgáljuk meg, ellenállásunk valódi okát.
  • Igyekezzünk minden nap erősíteni belső erőközpontunkat, mely megtart ebben az érzelmi viharban.
  • Tanuljunk megtáncolni az esőben! Ahelyett, hogy veszteségként élnénk meg átalakulásunkat, inkább ünnepeljük meg a felszabadulásunkat!

Mantra:
Megerősítek, hogy álmodjak,
Irányítva az intuíciót.
Lepecsételem a bőség bevitelét,
A kisugárzás felhangos tónusával.
Engem az varázslat ereje vezet utamon.

  1. Tónus:
    „Gyűjts össze külső és belső erőforrásokat, hogy megerősítsd magadat és másokat.”

Mudra: 
Csukott szemmel a kezek deréktájban összeérnek, tenyérrel felfelé, előrehajlás; ezután felemelkedés, az alkart keresztezve a mellkason.
A mudrát (kézmozdulatot) meg tudod nézni a www.youtube.com oldalon.

Meditáció: 
“Én vagyok a sötétség Fénye és a Nyugalom tánca.”

Megerősítés: 
“Mélyen belülre zarándokolok, önmagam szentélyébe, hogy összegyűjtsem az ott reám váró ajándékokat.”

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.