Az elmúlás energetikája – bevezető

Itt van az ősz, a befelé fordulás ideje. A halállal, elmúlással ebben az időben többet foglalkozunk.

Gondolkozzunk el egy kicsit energetikai szempontból erről a folyamatról. A földi élet viszonylatából beszélhetünk elmúlásról, ha magasabb dimenziókból tekintünk rá, láthatjuk, hogy ez valójában egy átalakulás folyamata. A különböző dimenziók anyaga oldódik fel és válik egy magasabb dimenzió másfajta anyagává.energiatest

Milyen dimenziókról is van itt szó.

Ahogy fent úgy lent, tartja a bölcs mondás. Az ember felépítése analóg a világ felépítésével. A fizikai testünkbe születéstől, annak halálig tartó időszak a tudomány és a köztudat szerint az élet. Ahogy ezt mindjárt „látni” fogjuk valójában ez a fizikai formában töltött életünknek is csak egy része (3D).

Mindenkinek vannak érzelmei. Azt hisszük, hogy „mi”, mármint a fizikai testünk sugározza ki azokat. Ez a szemlélet azonban hibás. Éppen fordítva működik. Érzelmi testünk, mely fizikai testünket átitatja, és azon valamivel túlnyúlik, hat fizikai testünkre. Ez az asztrális világ színteréhez kapcsolható (4D).

A következő dimenzió a mentális világ (5D), melynek alsó részéhez tartozik gondolattestünk, amely rengeteg gondolatformát hordoz.

Valójában itt ér véget halandó személyiségünk. Egy életi testnek is hívják sok helyen, ez azért félrevezető kifejezés, mert láthatjuk a fizikai testen túl, hozzá tartozik érzelmi és konkrét gondolati testünk is.

Tehát személyiségünkhöz a Fizikai – Érzelmi – és Konkrét gondolkodó testeink tartoznak.

Máris két világgal vagyunk gazdagabbak fizikai testünk világánál, és itt még nincs vége. Gondolati testünk következő szintje, kauzál testünk, amely az elvont gondolatok világához, az 5. dimenzió felső síkjához tartozik. Ezt a szintet szavakban leírni már nagyon nehéz, hiszen a beszédünk, szavaink, a személyiségünk átadására szolgáló eszközök.

Ha mégis próbálunk ide megfelelő szavakat találni, akkor az elvont gondolatok, elvek, ideák használhatóak. Ez az a tudathordozó eszközünk, amelyet jelenleg aktív érzékszerveinkkel nem érünk el. Az ember halhatatlan része itt kezdődik. Itt már nincs múlt, jelen, jövő. Ez a „testi” lélek lakhelye.

Kauzál testünk és benne a lélek, kapu a magasabb, szellemi síkjainkhoz.

Jelenlegi feladatunk ennek a testünknek az aktiválása, amelyhez azonban elengedhetetlen a gondolati, érzelmi, fizikai testünk – azaz a személyiségünk – koordinálása, tisztítása.

abraHogyan is kapcsolódik mindez a halál témájához? Úgy, hogy annak folyamata is ezeken a dimenziókon keresztül történik, a bennük működő testeink „feloldódásával”.

A következőkben röviden ezekről a folyamatokról lesz szó, illetve arról hogyan, és mivel segíthetünk legjobban hozzátartozóként, ismerősként eltávozó szeretteinknek, és hogyan készülhetünk tudatosan erre a folyamatra mi magunk is.

Varga Éva – Kin49

a cikk további részei: életvonal, életvonal kicsit, az út, utóirat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.