Az elmúlás energetikája – utóirat

Bár az előző cikkel lezártam a téma boncolgatását, mégis ennek margójára egy hasznos és fontos technikát még megosztanék.

Ahogy korábban szó volt róla, a halál után elindul egy mozi, melyen filmként végig nézzük jelenlegi életünket. Ez a folyamat az asztrális síkban még egyszer megismétlődik, de kicsit másképp. Egyrészt van egy irányváltás, de a lényegesebb eltérés, hogy elmúlt életünk minden egyes mozzanatát úgy éljük meg, hogy érzékeljük (nem fizikális érzékszerveinkkel, hiszen az asztrális 4. dimenzióban vagyunk), átéljük azt is, amit cselekedeteinkkel (vagy épp nem cselekvésünkkel) másoknak okoztunk.

Ennek oldására még életünkben is van lehetőségünk, és pedig a következő gyakorlattal:

A nap végén, mikor lefekszik, fordított sorrendben nézze át aznapi tetteit, gondolatait, érzelmeit, azok okával együtt. Igazságos volt, vagy igazságtalan? Legyen őszinte önmagához. Gondolatban (őszinte érzéssel átitatva) kérjen bocsánatot, ha kell attól, vagy azoktól, akit megbántott, és saját Lelkétől is… hiszen ezek a dolgok eltávolítják tőle. Döntse el, hogy nem ismétli meg ezt soha, és ne is ismételje meg.

Ez a technika egyfajta felkészülés a halál utáni asztrális világra, és oldás is, hiszen ezeket a tapasztalatokat így már életében megszerzi, megtanulja a leckét.

„Ha az ember minden nap maga felett mond ítéletet, kiszabadul a halál utáni szenvedéstől, azaz kikerüli az alsó asztrális szinteket. Ne élvezze negatív tetteit, ne sajnálja magát, ne szidja saját magát, hanem határozottan döntse el, hogy soha többet nem fogja megtenni! Sőt, ne felejtse el dicsérni saját magát a jó tettekért, és határozza el, hogy holnap még több igaz, jó dolgot teremt.”

 

A témában még több érdekesség olvasható a teozofia anyagai között, sok értékes információt (többek között ezt a fenti gyakorlatot is) Dr Biró Dénestől vettem a cikkek megírásakor.

 

Varga Éva – Kin49

2 gondolat “Az elmúlás energetikája – utóirat” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.