Februári energiák

SpiritwordNincs aratás vetés nélkül * A beérés kezdete

 

Február elérkezésével egyre nehezebbé válik a tél, a hideg, a sötétség elviselése. Alig várjuk a márciust, a tavaszi napéjegyenlőséget, amikortól kezdve már a nappalok hosszabbak, és a természetben is elindul a felébredés, az új megszületése. De előtte még itt van február, ami bár rövid a napok tekintetében, mégis hosszúnak tűnik, így adva nekünk egy kissé melankolikus és a végtelen várakozás érzéseit.

2015 nem a legegyszerűbb évünk lesz, és azt gondolom, hogy ez már az első hónap során kiderült. A Szaturnusz felügyeli ezt az évet, ezért a múlt- és jelenbeli tetteink beérésének időszaka köszöntött ránk, bár sok helyen sajnos mindezt csak pozitív nézőpontból mutatják be. Azonban ebben az évben az „amint vetettél, úgy aratsz” elv érvényesül. És ez az elv nem csak pozitívan, sikerben, gazdagságban és örömben nyilvánulhat meg. Régi tetteinkkel és következményeikkel szembesülünk ebben az időszakban. Azokkal, amelyek még tartogatnak számunkra tanulni valót. Ahhoz, hogy ezeket a leckéket sikeresen végezzük el, a céljainkat szem előtt tartva kell tovább cselekednünk. Egy 8-as (2+0+1+5=8) év mindig elhozza az elmúlt 7 év tanulságait és begyűrűzött eredményeit. Így nem csak az számít, hogy mit teszünk ma, vagy tettünk az elmúlt hetekben, hanem az is, hogy mit tettünk az elmúl 7 évben.

A Maja Naptár nyolcadik hónapja felerősíti ezt a dinamikát február 7-étől, és megvilágítja mindazokat a területeket az életünkben és a múltunkban, amelyek korlátoznak minket jövőnk és szárnyaink kibontakoztatásában. A mi feladatunk, hogy tudatosan figyeljünk, és lássuk meg azokat a leckéket, amelyeket még el kell végeznünk. Tegyük fel a kérdést: „Vajon miért köszönt vissza ez az emlék, esemény vagy személy az életembe? Mi az, amit el kell engednem, vagy meg kell tennem ahhoz, hogy lezárhassam ezt a dolgot?”

Mert bizony ahhoz, hogy továbbléphessünk, meg kell határozni önmagunk számára újra azokat a célokat, amelyekért dolgozunk a mindennapokban. És amikor elérkezik az ideje, ezekért mindent meg kell tennünk. Ekkor megnyílunk mindannak az óriási segítségnek és támogatásnak, amit az Univerzum tud nyújtani számunkra. De ehhez először nekünk kell lépéseket tennünk. És sokszor ez a befejezetlen, elhalasztott dolgok lezárásával kezdődik. Szaturnusz pedig nem hagy nyugodni mindaddig, amíg ezeket a dolgokat be nem végeztük. De ha megtesszük, úgy támogatni kezd minket, és a siker kap helyet az életünkben.

meditative_Scarlett_Earth_lightsTartsuk szem előtt a hónap során, hogy életerőnk, lelkesedésünk és szenvedélyünk az, ami segíthet abban, hogy továbblépjünk még akkor is, amikor mindez nehéznek tűnik. A kitartás, a határozott célok és a tudatos lépések segíthetnek abban, hogy megtapasztaljuk az évben rejlő sikert és a pozitív eredmények betakarítását. De ne feledjük, ha búzát ültettünk nem arathatunk most kukoricát! Engedjük el önmagunk és múltunk kritizálását, és lássuk meg, milyen erőforrások rejlenek az eseményekben.

Ha nem tetszik mindaz, amit életünkben látunk, akkor kezdjünk el a mostban úgy cselekedni, hogy ezen tetteink eredményei majd azt hozzák el számunkra, amit szeretnénk. Használjuk fel ezt az időszakot arra, hogy közelebb kerüljünk saját esszenciális erőforrásainkhoz, életerőnkhöz. Tanuljuk meg a mindennapok leckéit, hogy fejlődésünk töretlen legyen, és elérhessük a vágyott céljainkat.

Domokos Erzsébet
Maja Asztrológus
2015. január 30.

Egy gondolat “Februári energiák” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.