Mikor van a Lelki születésnapom?

A Maja naptár három síkú rendszerében a Haab az a naptár, ami a 365 napos ciklust követi, mely a Fizikai sík, hiszen ennyi nap alatt kerüli meg a Föld a Napot.

A Tzolkin az a naptár, ami a 260 napos ciklust követi, ez a Lelki sík. Ennyi nap alatt kerüli meg a Vénusz a Napot.

Egyszerűen mondhatjuk úgy is, hogy ha Lelki síkon szeretnénk követni az eseményeket, akkor a Tzolkin szerint határozzuk meg mindennapjainkat.

Nem azt mondjuk, hogy ma 2015.12.13-a, az év 347. napja és az 50. hét 7. napja, vasárnap van, hanem azt, hogy Fehér Planetáris Varázsló év 6. Fehér Rezonáns Varázsló hónapjának Fehér Rezonáns Varázsló napja van, amely a Tzolkin naptár 254. Kin-je.  Ha a Gergely naptár hét beosztásait is szeretnénk valamivel kiváltani, akkor erre a legalkalmasabbak a 13 napos hullámvarázsok. Ezek szerint pedig a Fehér Rezonáns Varázsló nap a Sárga Csillag hullámvarázs 7. napjára esik.

Aki a Napi Energiákat, a Maja naptárat kicsit is követi tudja, hogy ezek nem csupán jól hangzó szavak, hanem mögöttük energetikai jelentések is vannak. A 13 napos hullámvarázsok minden napjának van egy dinamikája és minden napnak önállóan van egy-egy tulajdonságcsomagja.

Születési dátumunk alapján meghatározhatjuk, hogy a Tzolkin melyik Kin-jén születtünk. Ez a Kin a Gergely naptár szerint mindig más napra esik, hiszen a Tzolkin 260 naponta kezdi újra a számítást, a Gergely naptár pedig 365 naponta. 52 évente esik ugyanarra a napra a Tzolkin szerinti születési Kin-ünk és a születési dátumunk.

 

Ha Lelki születésnapunkat szeretnénk megünnepelni minden évben, akkor mi azt javasoljuk, hogy ne a Gergely naptár szerinti születésnapon tegyük azt, hanem a Tzolkin szerint.

 

Saját példával élve:

Gergely naptár szerint: 1980.06.26-án születtem, ami az év 178. napja volt és 26. hetének csütörtöke.Lelki születésnap

Tzolkin szerint: Fehér Kozmikus Varázsló év 12. Fehér Szoláris Szél hónapjában, az év Kin49-es napján (Vörös Planetáris Hold), ami a Sárga Nap hullámvarázs 10. napja volt.

 

Talán ez még így mindig idegennek tűnik, nehezen olvasható, de az látható belőle, hogy valójában a maga rendszerében nem bonyolultabb a Tzolkin. Viszont egy teljesen másfajta megközelítés a napokhoz, a világhoz, az emberhez, mint a Gergely naptár.

Míg önmagában a Gergely naptár dátuma és számai mögött semmilyen minőségi tartalom nincs, addig a Tzolkin szerinti dátumra egy személyes elemzés építhető.

Mondhatja valaki, hogy hiszen a Gergely naptár születési dátuma alapján is felírható például egy asztrológiai-, vagy numerológiai elemzés. Igen, de akkor már egy másik rendszerhez nyúltunk. A Maja naptár önmagában tartalmaz egy sajátos csomagot, amit mi Maja asztrológiának is hívunk, de valójában nem vesz át semmilyen más rendszerből információt. Amikor a Napi Energiát olvassátok csak a Maja naptár szerinti minőségekről írunk (jegyek, tónusok). Nem fűzünk hozzá bolygóállásokat, vagy például numerológiai minőség jellemzőket.

És még kicsit a példához visszatérve:

2015-ben a Kin49-es nap, azaz Lelki születésnapom 2015.05.22-én volt. Legközelebb 260 nap múlva 2016.02.06-án ünnepelhetek.

Ünnepeljünk hát egy évben akár kétszer. Egyszer fizikai szintű születésnapunkat és egyszer a lelki szintűt.

Aki szeretné kiszámolni születési Kin-jét, illetve böngészni a Maja naptárban oda-vissza az időben, az letöltheti az alábbi helyen, a most már magyarul is elérhető DreamSpell programot itt: https://idozito.com/2014/11/08/maja-horoszkop-programok/

Ha segítséget szeretnétek kérni a számításban, akkor írjátok meg születési dátumotokat, kiszámoljuk.

Aki személyes elemzést is szeretne, annak ezt a linket ajánlom:
https://idozito.com/szemelyre-szolo-maja-elemzes/

 

Varga Éva (Kin49 – Vörös Planetáris Hold)

2 gondolat “Mikor van a Lelki születésnapom?” bejegyzéshez

 1. Kedves Varga Éva,

  Segítségét szeretném kérni a DreamSpell magyar nyelvű program működtetéséhez.

  Elindítani sem tudom…

  Köszönettel,

  Pákozdy Judit

 2. Kedves Judit,

  nem tudom, hogy letölteni sikerült-e, úgyhogy azzal kezdem.
  A hivatkozásra kattintva megjelenik egy oldal, ahol megtalálható a magyar nyelvű program. Erre kattintva bejön egy új oldalon egy fekete hátterű ablak egy felnyíló fehér ablakkal.
  A fekete részen felül azt látja: Dreamspellv1,2 Zip, a sor közepén Társítás és mellette egy lefelé mutató nyil aláhúzva. Erre a nyílra kattintva letölti a gépe a programot. Hogy hova helyezi az egyéni beállítástól függ.
  A zip tömörített formátumot ki kell csomagolni (ha ez automatikusan nem indul) erre megoldás lehet a total commander.
  A DreamSpell mappában sok elem van. Keresse meg a DreamSpell.exe nevűt és erre kattintva lehet telepíteni a programot. Ez után javasolt elfogadni a felajánlásokat és a program ikonja a Start menüjéből is elérhető lesz egy kis barna teknősbéka forma jelzi Maja-magyar, v. DreamSpell néven. Minden indításkor felhoz egy ablakot (egy fényképen egy biciklis kisfiúval) itt az Exit-re nyomva az ablak eltűnik és megnyílik a program maga egy piramis formával. A felső sarokban lévő kis négyzetre kattintva teljes képernyőssé tehető.

  Remélem így már sikerül, üdv: Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.