Maja Naptár * December havi energiák

skywalkerA Maja Naptár és Horoszkóp 2012 decemberére nem a világ végét, hanem egy nagy ciklus lezárását jelezte. És mint mindig – ebben az esetben is –, valaminek a lezárása egy új megszületését is jelenti.
Egy új tudatosságnak a beköszöntét jelezték a maják naptárukban előre, melyet az asztrológia Vízöntő-kor eljövetelének nevez. Minden rendszer, amely a természetet, az Univerzumot vagy az energiák mozgását figyeli és ismeri a Rendet, előre jelezte az új kor eljövetelét.

A Maja Naptár tehát nem ért véget, mindössze egy lezárásra és egy új időszak kezdetére hívta fel figyelmünket, miközben továbbra is előre jelzi az energiák áramlását Naprendszerünkben és bolygónkon. Egy olyan csodálatos rendszer ez, amely segít nekünk az itt és mostba, a jelenbe helyeződni azáltal, hogy megmutatja, milyen energiák vannak jelen világunkban. Segítségével könnyebb integrálni magunkba a pillanatban való tartózkodás törvényét, hiszen megtanítják nekünk, hogy csak a mostban, a jelenben lévő energiákkal tudunk dolgozni, csak ezekkel formálhatjuk életünket.

A Természettel teljes összhangban működő naptárról van szó. Most, a december elindulásával újra elérkeztünk az év legsötétebb időszakához. A nappalok egyre rövidebbek, korábban sötétedik, szinte alig találkozunk nappali világossággal. Ilyenkor a kedvünk is egyre komorabb, hasonlóan az időjáráshoz és a természeti képekhez. A külső sötétség viszont arra inspirálhat minket, hogy befelé forduljunk, hogy az otthonunkban teremtsünk meleget, fényt és kellemes légkört. Ilyenkor akaratlanul is egyre inkább fordulunk önmagunkba, és ez lehetőséget ad arra, hogy megvizsgáljuk saját magunkat. Ez az időszak, az Advent is arról szól, hogy rétegről-rétegre haladjunk befelé önmagunkba, hogy amikor elérkezünk a Karácsonyhoz, elérkezzünk Legbenső Mag-unkhoz, saját Fényünkhöz is. Tehát a természet és a december a bennünk lévő, örökkön égő és lángoló Fény megismeréséről és megragadásáról szól. Ezzel a Fénnyel karöltve tudjuk majd a jövő évben megvalósítani mindazokat a terveket, amelyeket kitűzünk magunk elé.

A Maja Naptár pedig teljes mértékben összhangban mozog a természettel, hiszen a maja évben ekkor fejeződik be az ötödik és kezdődik el a hatodik hónap, melyek tovább erősítik ezt a fajta belső felfedezést és munkát. Idén ez az időszak nagyon erős energiákat hoz el, így olyan lehetőséget teremtve számunkra, melyet felhasználva hosszú távú változásokat generálhatunk életünkben. A Naptár legerősebb, legtisztább energiákkal rendelkező időszakában újraformálhatjuk önmagunkat, újrahuzalozhatjuk kapcsolatainkat azáltal, hogy először megfogalmazzuk, nekünk, önmagunknak mire van szükségünk, majd ezt kiterjesztjük életünkre és kapcsolatainkra.

Painting-The-Stars-angels-18716135-200-327Teljes mértékben, önmagunkon belül történő átalakulás időszaka a december hónap. Sok kérdés kerül előtérbe ebben a hónapban: „Vajon mire vágyok igazán? Milyen kapcsolatokat szeretnék megtapasztalni életemben? Mik azok a régi sérülések, amelyeket ideje elengednem? Milyenek a határaim, és hogyan tudnám megerősíteni azokat?”

Önmagunk felé kell fordulnunk, és a természet törvényei is erre ösztönöznek minket. Nem kerülhetjük ki most az önvizsgálatot, az önelemzést és önismeretet. Nem kerülgethetjük tovább ezeket a kérdéseket, mert itt az ideje, hogy válaszokat adjunk rájuk. Sokszor mondjuk és hallottuk, hogy az életünkért mi vagyunk a felelősek, és most, ebben az időszakban ez a törvény felerősödik. Nem bújhatunk tovább mások mögé, mondva, hogy nem én döntöttem. Ez az időszak rákényszerít arra, hogy tudatosan hozzam meg az életemre, a kapcsolataimra és a saját fejlődésemre vonatkozó döntéseket. Mindezt úgy, hogy letisztítom érzelmeimet, és megteremtem a határaimat. Az energiák arra ösztönöznek, hogy bátran vállaljuk fel magunkat. Ha ezt mindannyian megtesszük, és újraépítjük az önmagunkkal és a másokkal való kapcsolatainkat, megteremtjük határainkat, és összekapcsolódunk Belső Fényünkkel, teljesen új világot teremthetünk. Először talán „csak” a saját életünkben, de ha elég sokan vagyunk, akkor összekapcsolódik ez a sok új világ, és az egész bolygót behálózza és Fénybe emeli majd.

Domokos Erzsébet
Maja Asztrológus
2014. december 1.

Maja Asztrológus képzés TÁVOKTATÁSBAN >>>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.